Szekszárd kertvárosi részén 4 lakásos t...
Részletek
Székesfehérvár kertvárosi részén, váro...
Részletek
Tolnán Kinizsi utcában épűlő lakóparkba...
Részletek
Zöld Hitel Igényelhető!! Szekszárd belv...
Részletek
ELADVA !
Részletek

Ingatlanok

Apartman lakások Cserkeszőlő

ELADVA !
Hirdetési szám: 117
Telek mérete: 1 050 m2
Ház alapterülete: 650 m2
Csatolt dokumentumok
További képek
Részletes leírás

 Cserkeszőlő Magyarország és a Kárpát medence legnaposabb részén fekszik, évente átlagosan több mint 2000 órát kitevő napsütéssel. A település igazi üdülőfalu, itt található Magyarország legmelegebb és ásványi anyagokban leggazdagabb gyógyvízforrása, mely a leggyorsabban ható gyógyvizek egyike. Javallott mozgásszervi, rehabilitációs, izületi, valamint nőgyógyászati betegségek kezelésére. Népessége szezonban több mint kétszerese az állandó lakosságnak. Az idegenforgalmi szezon a gyógyvíznek köszönhetően már áprilisban megkezdődik, de a strand és gyógyfürdő egész évben nyitva van, a mellette lévő szállodával és kempinggel együtt. A település és környéke elsősorban a nyugodt, természetes környezetben pihenni, ill. gyógyulni vágyóknak ideális.

 

A település 1943-ban feltárt, 2300 m mélységű jelenleg 82 °C-os gyógy-termál vizének köszönheti népszerűségét. A nagyhatású gyógyvíz több évtizedes tapasztalatok alapján bizonyította gyógyhatását, az alkálikloridos, hidrogénkarbonátos vize hivatalos gyógyvíz-minősítéssel rendelkezik. A teljesen felújított gyógy- és strandfürdőben eredményesen gyógyíthatók a krónikus mozgásszervi, reumatikus betegségek, valamint a nőgyógyászati problémák. A gyógyulni vágyók kényelmét szolgálja a helyben igénybe vehető rheumatológiai orvosi szakrendelés, természetgyógyász rendelés, fogorvosi szakrendelés, fizikoterápia, masszázs, vízsugármasszázs (tangentor), gyógy- és frissítő masszázs, 4 rekeszes galvánkád, teljes testfelületű galvánkád, iszap kezelés, súlyfürdő, széndioxid kádfürdő, csoportos és egyéni gyógytorna, pedikűr kezelések, valamint szauna és álló ovális szolárium.

 

Környezetének fejlesztésére 1998-ig nem figyeltek kellően, de az elmúlt években a fürdő teljes felújítása és jelentős fejlesztése megtörtént, a környezete megszépült, így méltóképpen várja a vendégeket. 2003-ban adták át a feszített víztükrű 24 x 17 méteres úszómedencét. A több mint 30 millió forintos beruházáshoz 22 milliót a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Területfejlesztési Tanács pályázatán nyert el a fürdő üzemeltetője, a fennmaradó összeget önerőből finanszírozta.

 

Elkészült a fürdő új minden igényt kielégítő elegáns egészségügyi centruma és 2003-ban a kilencedik 250m2 vízfelületű gyógymedencéje is, mely impozáns tetővel befedésre került, valamint zárt fűtött folyosóval összekapcsolásra került az új egészségügyi centrum épületével. A korábban már meglévő kezelések (tangentor, fizioterápia, gyógymasszázs, finn szauna, pedikűr-manikűr) mellett a gyógyulni vágyók igénybe vehetik a háromszemélyes súlyfürdőt, a szénsavas kádfürdőt, a négy rekeszes galvánkezelést, a szoláriumot, valamint részt vehetnek a gyógytorna foglalkozásokon is. A cserkeszőlői gyógycentrumban a legmodernebb,  európai uniós szabványoknak megfelelő berendezésekkel végzi a gyógyító munkát a két szakorvosból és 15 szakápolóból álló magasan képzett szakszemélyzet.

 

A legújabb szabadtéri medence 275 köbméteres és 250 négyzetméter felületű, feszített víztükrű gyógymedence, melyet élményelemek gazdagítanak: hát- és válldögönyöző, talpmasszírozó és pezsgőfürdő. A beruházás 45 millió forintjába került a cserkeszőlői önkormányzatnak, a medencét a hivatal saját közhasznú társasága építette.

 

Az új élménymedence nemcsak a gyógyulni, pihenni vágyókat vonzza a fürdőbe, hanem a fiatalabb generációt is. 2004 nyarának a végén átadták a kétpályás – pályánként 33m hosszú – ponyvacsúszdát, amely a maga nemében Európában is egyedülálló. Ehhez kapcsolódik a homokfoci, a homokröplabda és lábtenisz pálya is. Felújították a gyermekmedencét és megépült egy 25 x 12,5 m-es tanmedence. Közvetlen szomszédságukban van az új női-férfi zuhanyozó, WC, öltözőegység. 2003 tavaszára készült el a hullámfürdő, valamint egy másik öltöző és vizesblokk egység.

 

A fürdőben télen 3 db különböző hőfokú fedett ülőmedence és egy úszómedence biztosítja a vendégek felüdülését. Az újonnan épített egészségügyi centrum épületében van a gyógyászati egység, ahová mind beutalóval, mind egyénileg érkeznek a gyógyulni vágyók.

 

A 4,6 hektár területen fekvő gyógy- és strandfürdőhöz kapcsolódnak vendéglátóipari egységek, ahol hideg-meleg ételeket, italokat szolgálnak fel, valamint egy automata tekepálya és minigolf pálya várja a vendégeket.

 

A látogatók száma évről évre nő. 2003-ban a község fürdője csaknem 700 ezer vendéget fogadott, közülük a legtöbben visszatérő nyaralók. Évről évre egyre több igényes külföldi vendég – elsősorban német, holland és lengyel turista – érkezik a községbe, hogy színvonalas hotelben, kempingben, vagy éppen saját nyaralójában élvezze a felhőtlen kikapcsolódást.


 
Prowohnbau Kft © 2011
Minden jog fenntartva!